Nederlands Beach Frisbee Team – One more week!

–English Below —

Nog 7 dagen. De spanning zit er bij het team al goed in. Aankomende donderdag al reizen de meeste spelers af naar Dubai. De laatste oefenwedstrijd binnen Europa is reeds gespeeld. In frisbee Nederland krijgt men al langzaam de smaak te pakken, intenties zijn gemaakt op facebook om coverafbeeldingen aan te passen (zie beneden), maar ook de inschrijving voor  de mailinglijst loopt gestaag omhoog. Maar wie zitten er eigenlijk in het team? En waarom moet je het NBFT volgen op weg naar Dubai? Nederland speelt in de mixed divisie, dit houdt in dat je altijd uit vijf spelers 2 of 3 vrouwen/mannen zijn. Hieronder vind je de mannen en vrouwen van het Nederlands Beach Frisbee Team:

NBFT infographic

Wat je moet weten over de spelers

Rogier Postma – Rogier is de captain van dit team. Met zijn lange gestalte is hij overal in t veld inzetbaar, maar hij staat het liefste rondom de schijf. Zijn belangrijkste wapen is de rust die hij meeneemt in het veld en uitstraalt over het team. Als leider van de verdediging op het EK in 2013 kan je van hem een boel turn-overs (wanneer de tegenstander verdediging word, en wij aanval en vice versa) verwachten die cruciaal zijn voor het succes van NBFT.

Michiel van de Leur – Michiel is een uitmuntend spelverdeler en is al weer voor zijn derde jaar bij het beach mixed team aanwezig. Als captain maakt hij zich nuttig door precies te weten wat voor keuzes gemaakt moeten worden op welk moment. En als echte wiskundige weet Michiel natuurlijk precies wat er bij de frisbeetoss (figuurlijke muntworp) gegooid moet worden.

Marieke Buijs – Als een  echte beach-fanaat is Marieke bijna altijd terug te vinden op menig frisbeetoernooi in Europa. Marieke is een belangrijke handler (spelverdeler) voor het NBFT, ze heeft een goed oog voor hoe het spel zich ontwikkelt en ze heeft een uitstekende lange worp in haar arsenaal. Voor alweer haar tweede jaar gaat ze ervoor zorgen dat iedere tegenstander door het oog van de naald moet om haar tegen te houden.

Hilco Beukema – de twee meter grote reus is alweer voor zijn derde jaar aanwezig bij dit team. Met z’n handen wijd is Hilco net een muur, want geen schijf komt er langs. Hilco is een uitstekende speler in de lucht en het ideale doelwit voor een schijf. Verwacht van Hilco dat hij veel druk gaat zetten op de aanval van de tegenstanders en een veilig doelwit bij de Nederlandse aanval.

Yvonne Wattez – Yvonne is een geduchte verdediger, niet bang om haar lichaam in de strijd te gooien. De Haagse is een harde werker en met haar eerste WK strand zal dit zeker niet haar laatste zijn.

Joost Doesburg – Joost is misschien wel de meest ervaren speler van dit team. Joost behoort al enkele jaren tot de top 10 spelers van Nederland en is daar om te blijven. Menig toernooi is hem niet vreemd. Joost is een ware leider op het veld en zal zichtbaar al zijn energie gebruiken om de tegenstander te stoppen. Hoewel het ook Joost z’n eerste strandWK is, word er een uitroepteken gezet bij zijn deelname als 2e in de Open (lees: mannen) divisie bij ‘s Werelds meest populaire strandtoernooi Paganello.

Justine van der Meulen – Justine is als speler en persoon onvermoeibaar. Haar glimlach zal je verblijden, maar ook verontrusten als je hijgend haar loopt te verdedigen. Ja, Justine is een ge-oliede machine die niet zal stoppen voordat ze scoort. Op het EK in 2013 was Justine de meest succesvolle Nederlandse speler met 20 score en reken maar op dat ze dat feitje nog eens na gaat doen!

Sanne Leufkens – Sanne is een echte atleet: lang, snel, pikt dingen snel op. De voormalig atleticus is een gevaarlijke diepe dreiging. Met haar lichte voeten op het strand zal het zelfs moeilijk zijn voor de camera om haar bij te houden. We verwachten hier veel spektakel!

Tim van Caubergh – Één van de twee Tim’s in dit team. Tim is een veelzijdig speler. Net als Sanne razensnel, maar vooral ongelofelijk gevaarlijk op verdediging. Geen schijf is te ver voor hem en ook Tim zal onvermoeid alles voor je weg halen.

Tim van Ommen – de andere Tim daarentegen is meer een aanvaller. Ook een voormalig atleticus speelt Tim sinds 2013 mee op het hoogste niveau, en met veel lof. Tim is één van de snelste spelers in Nederland en bovendien erg vangzeker. Tel daarbovenop ook zijn lengte en je hebt een formule voor één van de gevaarlijkste “receivers” op het WK!

Galen Campbell – Galen zal met z’n lichaam elke schijf kunnen pakken op verdediging en aanval. Hij is bekend met het wegduiken van schijven boven je hoofd, maar ook voor je. Als één van de topverdedigers van 2013 zal hij z’n ervaring meenemen om dit jaar wederom een sterke zaak te maken voor zijn spel.

Eddy Vanderkloot – Samen met Galen is Eddy ook al vanaf het begin van de partij. Eddy is een uitstekend complement aan Galen in dat hij net zo veelzijdig is op aanval en verdediging. Achtereenvolgens is Eddy actief in frisbee-walhalla’s zoals London en San Francisco. Dat gaan we zeker terug zien op ‘t veld!

Jon Stolzfus – de onlangs trotse vader past met zijn lengte uitstekend in dit team. Jon is één van de weinige spelers die tegen de wind in zijn lange worp met uiterste precisie kan gooien. Zeker handig want op het strand is altijd wind! Verder zal je van Jon zien wat je van hem verwacht, iemand wie elke geworpen schijf ineens voor je weg kan halen.

Inger Janssen – Met Inger’s bijna twee meter is ze net als Hilco niet te stoppen in de lucht, noch als zij jou verdedigt en zij haar handen wijd heeft. Zo kan ze beide kanten van het veld prima bespelen en zowel op aanval als verdediging van belang zijn!

Lisa Kouwenberg – Lisa heeft wegens een blessure een tijd niet kunnen spelen maar dat doet niet af aan haar klasse als speler. Lisa heeft één van de mooiste en beste sidearms in Nederland en is bovendien heel goed in ‘t vooruitwerken van de schijf. Hoewel nog niet bewezen zal Lisa de betere persoon zijn in vrijwel al haar duels.

Eelke van Foeken – Eelke van Foeken js een alles-kunner. Hij speelt al jaren op gras maar heeft zijn kracht bewezen op het strand. Eelke is lang, snel, een goede handler, een goede cutter, goed in de lucht, en een goede verdiger. Daarnaast is Eelke een hele goede teamgenoot om z’n team gefocust te houden. Wat wil je nog meer?

Yulia Yusifli – Yulia is een hele sterke speelster. Ze weet als verdediger precies waar ze moet staan en gaat liggen wanneer dat maar kan, meestal met succes. Met ook Yulia van de partij kijken we hier tegen een heel sterk team aan!

Waarom je het NBFT moet volgen:

 • Nederland speelt minstens één live wedstrijd. Tegen Uganda op Maandag 9 maart om 13 uur (Dubai) dus om 10 uur in Nederland. De wedstrijd is te volgen op live.wcbu2015.org, als ook menig andere verhalen over de teams.
 • Het Nederlands team is gemiddeld het langste team van het toernooi. En zal dat in haar voordeel gebruiken in menig situatie om haar wedstrijden te winnen.
 • Nog nooit eerder heeft een Nederlands team met crowdfunding zoveel geld weten op te halen. Met een intensieve en vooral leuke campagne wisten zij welgeteld 8.000 euro op te halen. En niet te vergeten:
 • Het NBFT is het eerste Nederlands team met een grote externe Hoofdsponsor: Yellowbrick (meer info hierover volgt nog). Naast de sponsor van de indoorbeachhal: the Beach – Aalsmeer
 • Je hoorde van ze bij het NOS, 3fm, radio 2, lokale media.
 • Tot nu toe is Nederland goed op schema; al een jaar op weg en bij ieder toernooi scoorden zij hoge ogen
  • 1ste in Bibione (Italië)
  • 10e uit 26 in Berlijn tussen alleen maar Open (lees: mannen) teams.
  • 1ste van Nederland op Nederlands Open Nationaal Beach kampioenschap.
  • 9e op CFC in Lanzarote (Spanje) – slechts twee verliespartijen, tegen de uiteindelijke winnaars)
  • 3e op Lisbon MOW (Portugal) achter Portugal en Duitsland, maar voor Ierland en Engeland.
 • De dames en heren van het NBFT hebben inmens veel tijd en energie in dit tijd gestoken. Laat je inspireren!
 • Alle opties liggen open voor het NBFT om het in Dubai goed te gaan doen! Hier nog een mooie preview van de captain: https://sarahpaddleswim.wordpress.com/2015/02/27/wcbu-preview-netherlands-mixed/

Gewaagde voorspelling? Nederland haalt de kwartfinales en eindigt bij de top 8. Misschien wel top 6.

Je hoorde het hier als eerst.

Mocht je ze op facebook willen supporten; hier twee afbeeldingen die je op facebook kunt uploaden als coverafbeelding (klik om afbeelding op te slaan):

Coverimage 1

Coverimage 2

Coverimage 3

— English below —

7 more days. The tension is building op steadily as we get closer to the World Championship. Next thursday most players will already make their way to Dubai. The last practise game in Europe has already been played. Frisbee Netherlands slowly starts catching up with the hype, intentions are made to adjust facebook cover photos to support (see on the bottom), but also the registration for NBFT updates goes quickly (see sidebar). But, do we know who’s on the team? And why should we actually follow the NBFT on their road to Dubai? The Dutch play mixed from every 5 players on the line there always have to be 2 or 3 males/females. Up top you’ll find who’s on the team.

What do you need to know about the players?

Rogier Postma – Rogier is the captain of the National team. With his long posture he’s equipped for every position on the field. His most important weapon is his rest, which he spreads throughout the team, making it fair well under pressure. As defensive captain on the team at Europeans in 2013 you can expect from him a lot of turn-overs (when offens becomes defense and vice versa) that are crucial to NBFT’s success.

Michiel van de Leur – Michiel is a tremendous handler and is with the beach mixed team for his third year already. As the other captain he knows exactly what suits which situation in order to make the right tactical decisions. And as a real mathematician Michiel knows exactly how to handle the proverbial cointoss at the beginning of the game.

Marieke Buijs – Like a real beach ultimate lover Marieke can be found back on many a beach frisbee tournament in Europe. Marieke is a well-developed handler for the NBFT, she has a good eye for the development of the game and she her long throw is a great threat to the other team. For her second year on the team she will ensure that every oppenent will have to go miles to stop her.

Hilco Beukema – The two meter giant is on the team for his third year already. With his hands wide Hilco is like a wall, because no disc will pass him. Hilco is a great player in the air and the ideal target fo rany disc. Expect from Hilco that he will put a lot of pressure on the opponents offense while ensuring a safe target during the Dutch offense.

Yvonne Wattez – Yvonne is a fierce competitor and a great defender. She is not afraid to use her body to force D’s. She is a hard worker and this being her first world championship on beach will certainly not be her last.

Joost Doesburg – Joost is probably the most experienced player in this team. For several years already Joost beongs to the top 10 players in the Netherlands and is there to stay. Joost is a true leader on the field and will visibly use all his energy (drenched in sweat) to stop the oppenent. While this is Joost’s first beach worlds as well and exclamation mark is required for his addition to this team as Joost placed second in the World’s most popular beach tournament Paganello.

Justine van der Meulen – Justine is an ecstatic and unstoppable player. Her smile will make you happy, but also sad when you’re trying to defend her using all you’ve got. Yes, Justine is a well-oiled machine on the field who doesn’t stop before she has scored. In 2013 she was even the best Dutch player with 20 scores on her name and you bet she’s in for a repeat performance!

Sanne Leufkens – Sanne is a real athlete: long, quick and a real student of the game. The former atlete is a dangerous deep threat on the field. With her light feet she will even be hard for the camera to follow her. We expect a lot of good stuff from Sanne!

Tim van Caubergh –  One of the two Tim’s on the team. Tim is a versatile player. Not only is he incredibly quick on offense, he’s a really big threat on defense. No disc is too far for him and just like Justine, he will tirelessly keep that disc away from your possession.

Tim van Ommen – The other Tim in the company. Also a former athlete, Tim plays since 2013 on the highest level and with success too. Tim is one of the speediest players in the Netherlands and in addition has great hand-eye coördination for his catches. Add his length to that, and you have the formula for one of the most dangerous receivers at the world championship.

Galen Campbell – Galen will use his body in full extension to catch discs on both offense and defense. It’s not a weird sight so see Galen make a dive attempt around your head or in front of you. As one of the top-defenders in 2013 he will take his experience to this years worlds to yet again make a case for him as one of the top defenders in the game.

Eddy Vanderkloot – Inseparable from Galen is Eddy. He’s the perfect complement in that he and Galen share the same skillset and mindset.  Other than Galen, who is on defense, Eddy is incredibly versatile and is used on both sides of the field: offense and defense. On top, the experience Eddy has gained in the frisbee-heaven’s of London and San Francisco will certainly pay off in Dubai.

Jon Stolzfus – the recently proud father is with his length a great addition to the team. Jon has a special talent. He is one of the few players who can throw a perfect throw in tough winds over long distances. Very usefull when you’re playing in the wind. Other than that, you get from Jon a person who will come out of nowhere to take a disc away from you.

Inger Janssen – With Inger her two meter build, she, just like Hilco, is almost unstoppable in the air, nor when she has her hand wide on defense. She’ll mismatch on anyone trying to take the disc away from her. That makes it perfect for also Inger to play on both sides of the field.

Lisa Kouwenberg – Because of an injury Lisa hasn’t been able to play for some time, but that doesn’t make her any less of an elite player. Lisa has one of the best and prettiest sidearms in the Netherlands and is very good in using it to gain yards on the field. While she hasn’t had the chance to prove herself yet, Lisa will be the better person in almost all of her duels.

Eelke van Foeken – Eelke van Foeken is your prototypical all-around player. He’s proven himself on grass for a couple of years but has recently also proven his worth on the beach. Eelke is tall, quick, a good handler, a good cutter, good in the air and a great defender. In addition Eelke will keep his team well-focused and relaxed when he has to. What else do you want out of a player?

Yulia Yusifli – Yulia is a very strong player. As a defender she knows exactly were to be on the field and to lay down when she can, most of the times with good result. With Yulia in this team, we know this team is going to be strong!

Why you should follow the NBFT:

 • The NBFT will play at least one live game. Against Uganda on Monday march 9th at 1PM (Dubai) so 10AM Dutch time. The game can be followed on live.wcbu2015.org, as also stories on the team and other teams.
 • The Dutch team is on average the tallest team in the tournament and will use that to their advantage on defense and offense to cause trouble all around.
 • Never before has a Dutch team crowdfunded for this much money. With an intensive and first and formost fun campaign they raised 8.000 euro’s, not to forget:
 • The NBFT is the first Dutch team with a major external sponsor: Yellowbrick (More info to follow). Besides offcourse the sponsor of their indoor beach hall: the Beach – Aalsmeer
 • You heard from them over the radio: NOS, 3fm, radio 2, local media.
 • The Dutch are well on their schedule for succes; after a year on the road they scored high marks on each tournament so far.
  • 1st in Bibione (Italy)
  • 10th out of 26 in Berlin in between only Open (male) teams.
  • 1st at the Dutch National Open Beach Championship
  • 9th on CFC in Lanzarote (Spain) – only two losses against the eventual winners; Portugal and USA)
  • 3rd at Lisbon MOW (Portugal) behind Portugal and Germany, but ahead of Ireland and GB.
 • The Ladies and Gents of the NBFT have put an incredibly amount of time in their Worlds preparation. Let yourself be inspired!
 • All options are open for the NBFT to do well in Dubai! Here’s a nice preview for next week: https://sarahpaddleswim.wordpress.com/2015/02/27/wcbu-preview-netherlands-mixed/

Bold predictions? The Dutch make quarterfinals and end in the top 8. Maybe top 6 even.

You heard it here first.

Wish to support the NBFT? Here’s two cover images you can upload to show your support on facebook (click to save image):

Coverimage 1 Coverimage 2

Coverimage 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s